Geen categorie

Waarom kiezen voor Studio Mino?

Als je Beauty Shack al een beetje kent, weet je vast en zeker dat ik veel waarde hecht aan schoonheid. Maar vooral aan je gezondheid en uiteraard ook aan die van jouw huid ! Daarom kies ik resoluut voor Studio Mino’s “non-toxic beauty”, dit is waar zij voor staan, hun missie is ervoor zorgen dat je mooi kunt zijn op een volledig gezonde, natuurlijke manier.

Daarom koos Barbara Vandenbunder, zaakvoerster Studio Puur, 2 jaar geleden om zelf het heft in handen te nemen. Ze creëerde ‘Studio Mino Mineral Cosmetics’, een Belgisch concept, waarbij de volledige make-uplijn 100% natuurlijk én vegan is. Hoe cool is dat?!

Even wat meer over de minerale make-up en de visie van Studio Mino daarop….

Wat is minerale make-up?

Minerale make-up is een geschenk van moeder natuur. Het is gemaakt van mineralen die gevonden worden in de korst van de aarde. Die mineralen worden heel fijn gemaakt tot poeders en dan verwerkt en gemicroniseerd om zo een palet van natuurlijke kleuren te vormen, perfect voor cosmetisch gebruik.

Omdat minerale make-up geen kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen bevat, is het de puurste en meest natuurlijke vorm van cosmetica beschikbaar op de markt vandaag. In tegenstelling tot traditionele cosmetica, bevat echte minerale cosmetica geen toxines of goedkope vulmiddelen zoals talk, kunstmatige kleurstoffen, parabenen en irriterende bestanddelen zoals bismuth oxychloride. Al deze ingrediënten zijn extreem schadelijk en wil je het liefst van al vermijden.

Wist je dat de gemiddelde vrouw ieder jaar ongeveer 2 kg chemicaliën binnenkrijgt via haar huid? Afkomstig van cosmetica zoals make-up, huidverzorging en haarproducten…

Dit is omdat mensen tot 60% of van de substanties die ze op de huid aanbrengen, absorberen. Dat is even schrikken hé?

Studio Mino

Gelukkig is er een alternatief! Studio Mino is mineraal, vegan en 100% natuurlijk. Je kan zeker zijn dat er geen schadelijke stoffen jouw lichaam binnendringen bij het gebruik van deze make-up.

Bovendien mag je ook kwaliteit verwachten: de make-up blijft lang zitten, is goed gepigmenteerd, waterbestendig en de foundationpoeders geven een complete dekking zonder de poriën te verstoppen. Dit maakt de poeders uiterst geschikt voor mensen met huidcondities zoals acné, rosacea en eczeem. Naast dat ze de huid mooi egaal maken, hebben ze een beschermingsfactor hoger dan SPF15. Zo ben je ook nog eens beschermd tegen de schadelijke straling van de zon waar onze huid dagelijks aan blootgesteld wordt!

Minimalisme

De naam ‘Studio Mino’ staat voor mineralen, maar ook voor minimalisme: zo weinig mogelijk ingrediënten, zo weinig mogelijk inspanning om de producten aan te brengen en zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal.
Bovendien is Barbara nogal een fan van eenvoud, het gamma is heel overzichtelijk en je wordt niet verlamd door keuzestress 🙂

Het zit vanbinnen

Wij geloven dat alles wat we in ons lichaam stoppen, natuurlijk en vrij van schadelijke stoffen zou moeten zijn, inclusief de producten die we op onze huid smeren. Als je voor je lichaam zorgt aan de binnenkant, help je jouw schoonheid verbeteren aan de buitenkant, het is écht zo!

We streven ernaar om de veiligste, natuurlijke schoonheidsproducten te maken, zowel voor je lichaam als voor de planeet. Daarom kan je bij elke Studio Mino-aankoop zeker zijn dat:

  • Elk Studio Mino product voor 100% uit de meest kwalitatieve, biologische ingrediënten en pigmenten bestaat. Wij geloven niet in goedkope vulmiddelen en maken nooit compromissen omwille van lagere kosten ten koste van de kwaliteit.
  • Wij zijn geëngageerd om het milieu te beschermen en gebruiken zo weinig mogelijk verpakking en recycleerbare verpakkingen waar mogelijk.
  • Wij testen NIET op dieren en zullen dit ook nooit doen.
  • Alle Studio Mino producten zijn 100% vegan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *