Geen categorie

Start het nieuwe jaar met een skin detox

De eindejaarsperiode, dat is volop genieten van lekker eten en drinken. We letten even niet op het aantal calorieën dat we naar binnen werken en de alcohol vloeit rijkelijk. Het is best wel een aanslag op ons lichaam en dus ook op onze huid. Eén van de beste voornemens voor het nieuwe jaar is dan ook een rustmoment voor je huid in te bouwen met een skin detox.

Detox, je lichaam ontgiften

Na een aantal dagen van uitgebreid tafelen en een stevige dosis cocktails en champagne is het niet uitzonderlijk dat je huid reageert op de overdaad aan suikers, vetstoffen en alcohol onder de vorm van huidproblemen, oneffenheden en tekenen van vermoeidheid. Ontgiften van binnenuit en van buitenaf, is de boodschap. Breng je lichaam opnieuw in balans met de juiste voeding, een goede huidverzorgingsroutine én heel veel water.

Start met een detox van binnenuit

Dat je bent wat je eet, dat geldt ook voor de conditie van je huid. Een (zware) feestperiode uit zich dan ook vaak in een doffe, vermoeide huid. Met onderstaande tips kan je hier komaf mee maken:

 • Drink een tijdje geen alcohol meer, die droogt je huid uit
 • Drink minstens anderhalve liter water per dag, zo hydrateer je je huid van binnenuit. Zin in een smaakje? Voeg komkommer, munt of limoen toe.
 • Verhoog je stofwisseling en breng de pH-waarde in je lichaam op peil door ’s morgens een glas (lauw) water met wat citroensap te drinken.
 • Drink zo weinig mogelijk koffie en zwarte thee. Kies voor een cafeïnevrij alternatief zoals groene thee of fruitthee of ga voor een gembersapje, dat van nature een zuiverende en ontstekingsremmende werking heeft.
 • Vermijd geraffineerde suikers, vetten en bewerkte voedingsmiddelen en kies voor pure voeding zoals bladgroenten en felgekleurde groenten zoals wortelen en zoete aardappelen, rijk aan vitamines en mineralen die vrije radicalen neutraliseren.
 • Eet voldoende gezonden vetten zoals je die vindt in avocado, zalm en olijfolie. Ze maken je huid weer soepel en veerkrachtig.

Receptje voor detox thee

Is je maag wat ongesteld na de feesten? Dan kan je met een detox thee je spijsvertering weer op gang brengen. We geven je graag het recept mee.

Ingrediënten

 • 1 glas heet water
 • sap van 1 citroen
 • 1 tl honing
 • snuifje cayennepeper
 • snuifje gemalen kruidnagel
 • blokje verse gember

Meng het citroensap, de honing, de kruiden en de gember in een tas en giet er hete water over. Garneer eventueel met een schijfje citroen en relax…

Ga voor detox skincare

Reinigen, exfoliëren en hydrateren, de drie onontbeerlijke basisstappen van een goede skincare routine ken je vast al wel. Maar let vooral ook op de aanwezigheid van toxische stoffen én overdrijf niet met actieve stoffen in je verzorgingsproducten. Beauty Shack schreef hierover al eerder een aantal interessante blogs, waar ik dieper inging op wat er precies in je verzorgingsproducten zit en hoe je de stap zet naar een minimalistische huidverzorgingsroutine.

Zowel het bannen van toxische stoffen als skinimalism spelen dus een rol bij een goede skin detox. Daarnaast is het een goed idee om minstens een drietal weken regelmatig een scrub of zuiverend masker en consequent een toner en serum of gezichtsolie aan je routine toe te voegen. De 100% natuurlijke en gecertificeerd biologische huidverzorgingslijn van Organicspa biedt je de kans om van je detox een écht succes te maken.

We zetten een aantal skin detox musthaves voor je op een rij:

Cleansing Balm

Deze rijke gelaatsreiniger herstelt, verzorgt en kalmeert en is geschikt voor de gevoelige en gedehydrateerde huid. Bevat de meest zorgvuldig geselecteerde essentiële oliën en zeealgen en heeft een hoge concentratie aan vitamines a, e en f.

Enzyme Microexfoliant

Met dit fijne exfoliërende poeder verwijder je onzuiverheden en dode huidcellen. Dankzij de combinatie van de diep reinigende eigenschappen van BHA (betahydroxyzuur) en de natuurlijk exfoliërende kwaliteiten van salicylzuur verheldert, verfijnt en revitaliseert het de huid.

Gebruik ’s morgens & ’s avonds na het reinigen van de huid, 2 à 3 keer per week.

Clay Mask

Dit is een ultiem reinigend masker dat onzuiverheden aan de huid onttrekt en de celvernieuwing stimuleert. Het voorkomt verstopte poriën en heelt en kalmeert de geïrriteerde huid.

Gebruik 1 à 2 keer per week na het reinigen van de huid.

Toning Mist

Met deze verfrissende mist, die geschikt is voor alle huidtypes, rond je het reinigingsproces van je huid op een perfecte manier af. Werkt astringerend en ontstekingsremmend dankzij hamamelis en verzachtende rozenolie en zorgt ervoor dat je huid perfect gehydrateerd is.

Antioxidant Face Oil

Deze voedende gezichtsolie verheldert en regenereert de doffe huid en is geschikt voor de droge en gevoelige huid. Bevat een hoge concentratie aan vitamine a, c, e en k en is een echte detox booster!

Tip! Werk de Antioxidant Face Oil diep in je huid met behulp van een gezichtsroller of gua sha van White

Lotus en voeg instant een Oosterse Facelift toe aan je skin detox.

Day Moisture

Met deze voedende crème vol vitamines en antioxidanten bescherm je je huid tegen verder vochtverlies en voorzie je haar van de nodige voedingsstoffen om de dag door te komen. De perfecte afsluiter van je detox skincare routine.

Boost je skin detox met een facial in je schoonheidssalon

Wil je graag écht een vliegende start van je skin detox? Start dan met een professionele behandeling bij Beauty Shack! Ik kan je advies geven over welke producten je huid precies nodig heeft en met een facial aangepast aan jouw huidtype begin alvast met een voorsprong aan je detoxperiode!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.