Geen categorie

Skinimalism en waarom het goed is voor je huid

Uit een recent trendrapport van Pinterest blijkt dat we tegenwoordig té veel en té vaak huidverzorgingsproducten gebruiken, die onze huid kunnen beschadigen. Skinimalism, een minimalistische aanpak op vlak van huidverzorging, is de logische tendens die hieruit voortvloeit. Skinimalism draait om pure huidverzorging en minimalistisch make-upgebruik. De nadruk ligt op duurzaamheid, veganisme én natuurlijke en gecertificeerde organische ingrediënten.

Zuiverheid gaat boven alles, want we zijn hoe langer hoe beter geïnformeerd over wat er goed is voor onze huid en wat niet. Als consument kunnen we het onderscheid maken tussen wat écht is en wat er tot de trukendoos van de marketingmachine behoort. Waar het vroeger alsmaar meer moest zijn, kiezen we vandaag bewust voor minder.

Minder schadelijke stoffen & minder druk op het milieu.

Een overdaad aan actieve huidverzorging

Het stijgend aantal mensen dat last heeft van een geïrriteerde huid, huiduitslag of een beschadigde huidbarrière kan volgens een recent artikel dat refereert aan Robyn McAlpine, die gespecialiseerd is in problematiek van de huidbarrière, het gevolg zijn van overmatig gebruik van huidverzorging met actieve ingrediënten. Deze verzorgingsproducten kunnen de huid overweldigen en overstimuleren. Vaak zijn we ons niet bewust van het feit dat er in veel van onze verzorgingsproducten exfoliërende ingrediënten zitten en zo raakt onze huid stilaan beschadigd.

Robyn McAlpine: “Ik zie vaak cliënten die hun huid dagelijks overmatig exfoliëren, doordat ze twee keer per dag gebruik maken van een reinigingsproduct, toner en serum op basis van fruitzuur en hun verzorgingsroutine dan ook nog eens afsluiten met moisturizer op basis van retinol. Wanneer we hen dan aanraden om deze producten niet meer dagelijks te gebruiken en het aantal verschillende producten in te perken, zien we dat hun huid vrij snel herstelt.”

Een holistische visie op huidverzorging

Beauty experts pleiten voor een holistische aanpak op vlak van huidverzorging, waarbij de huid wordt benaderd als deel van én met begrip voor het grotere geheel dat ons lichaam is. Zuivere lucht en zuiver water en gezonde voeding en huidverzorgingsproducten zijn hét recept voor een huid die straalt, ook van binnenuit.

Voed en bescherm je huid met natuurlijke en organische ingrediënten en maak een bewuste keuze wanneer het gaat over producten die je op je huid smeert. Ga voor labels als vegan & cruelty free. Niemand zou moeten lijden voor een gezonde huid, noch dieren, noch jijzelf. Vermijd schadelijke ingrediënten zoals parabenen, sulfaten, synthetisch parfum, chemische stoffen en kleurstoffen, die je huid en gezondheid kunnen schaden.

Tip: Meer weten over welke stoffen te vermijden als het over huidverzorging gaat? Lees mijn blog over dit onderwerp!

Multifunctionele verzorgingsproducten van Organicspa

Voor een optimale huidgezondheid heb je geen 17 verschillende producten nodig. Ga voor multifunctionele producten, zoals de Cleansing Balm van Organicspa, die je huid reinigt maar haar tegelijk ook voedt en herstelt. Of voor de Enzyme Microxfoliant, die je eveneens 10 minuten kan laten inwerken als diepreinigend masker.

De Beauty Balm werkt tegelijk als primer, corrigeert de teint, geeft kleur en beschermt tegen de zon en andere schadelijke omgevingsfactoren.

Dit zijn alle drie perfecte voorbeelden van SkinimalismOrganicspa bundelt voor jou alle natuurlijke capaciteiten van Gecertificeerd Organische ingrediënten zonder een overdaad aan actieve stoffen toe te voegen.

Minimalistische make-up van Studio Mino

Zo min mogelijk mogelijk ingrediënten, een minimum aan inspanning om aan te brengen en een minimum aan verpakking, dat is waar Studio Mino voor staat. Mino, dat verwijst naar minimalisme, maar ook naar de mineralen in de make-up. Het is een beautymerk voor wie natuurlijkheid en duurzaamheid sterk waardeert. Het is vegan en cruelty free, 100% natuurlijk en vrij van toxines.

Tip: onlangs verscheen de nieuwe Timeless Grace Collection van Studio Mino. Meer weten over de collectie? Lees het in deze blog!

Reduceren in elke mogelijke betekenis van het woord

Studio Puur,mjn leverancier van al deze producten, is een échte Skinimalism ambassadeur in elke mogelijke betekenis van het woord. Ze zeggen nee tegen filters en fotobewerking en omarmen een natuurlijke, zuivere huid in al haar verschijningsvormen én van alle leeftijden. Wees dus mild voor de natuurlijke staat van je huid en zie de kleine “gebreken” als perfecte imperfecties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.