Geen categorie

Hoe natuurlijk is natuurlijk in cosmetica?

Dat er in de meerderheid van schoonheids- en verzorgingsproducten toxische ingrediënten zitten, is vast geen geheim meer. Meer en meer mensen worden zich er dan ook van bewust dat niet elk product even goed is voor onze huid, onze gezondheid en het milieu. Jammer genoeg is er anno 2022 nog steeds heel veel onduidelijkheid en die onduidelijkheid wil Studio Puur, mijn leverancier, de wereld uit helpen.

Natuurlijk vs. biologisch

Wist je dat het label ‘natuurlijk’ niet zomaar garandeert dat jouw product ook echt natuurlijk is? Dat klinkt tegenstrijdig, toch? Het is daar waar de Europese Unie een laks beleid voert. Wanneer een product slechts voor 10% uit natuurlijke ingrediënten bestaat, classificeert de EU het als een natuurlijk product. Heel veel fabrikanten van cosmetica doen bovendien aan greenwashing. Dat betekent evenveel als doen alsof een product natuurlijk en dus gezond is. Ook dat laatste mag je niet zomaar aannemen. De natuurlijke gewassen waaruit natuurlijke ingrediënten gewonnen worden, worden behandeld met pesticiden zodat ze goed groeien en in sommige gevallen worden ze zelfs genetisch gemanipuleerd.

De juiste certificaten

De producten die ik aanbied, werden onderworpen aan strengere certificeringscriteria. Zo ben niet alleen ik, maar ook jij, zeker van een gezonde verzorging voor jouw huid. Organicspa – de huidverzorgingslijn die ontwikkeld wordt in Australië en waar ik mee werk – is gecertificeerd door ACO of OFC, onafhankelijke certificeringsorganisaties van de Australische overheid. Die certificering verzekert dat elk product voor minstens 70% biologisch is en voor de volle 100% natuurlijk. 70% van de ingrediënten werden dus niet bewerkt met pesticiden, meststoffen of door genetische manipulatie.

Andere overheden laten helaas wel synthetische en natuuridentieke ingrediënten toe die negatieve gevolgen met zich meebrengen. Denk aan roodheid, irritaties of een verstoorde hormoonhuishouding. Dankzij die strenge certificeringen, staat Organicspa bovenaan in het lijstje van 100% natuurlijke verzorgingsproducten. Onderstaande bestanddelen zal je er dus nooit in terugvinden:

 • GEEN minerale olie
 • GEEN petrolaten / paraffine wax
 • GEEN siliconen
 • GEEN parabenen
 • GEEN propylene glycol
 • GEEN ethanolamines
 • GEEN PEG’s
 • GEEN SLES
 • GEEN ALES
 • GEEN synthetische kleurstoffen
 • GEEN parfum
 • GEEN phtalaten
 • GEEN polycyclische musk
 • GEEN synthetische retinol
 • GEEN dierlijke bij-producten
 • GEEN dierproeven
 • GEEN GMO’s
 • GEEN kopieën van natuurlijke ingrediënten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *